Vitaminer/kosttilskudd

InformasjonTilbud
Kapsolact - Solskinnsvitaminet

Kapsolact - Solskinnsvitaminet

D-vitamin (Solskinnsvitaminet) et er kosttilskudd, og er en praktisk måte for å sikre at man får tilført nok av ...

Les Mer...


Annonse

Vitaminer

Kroppen er avhengig av vitaminer for å omsette energigivende næringsstoffer som fett, proteiner og karbohydrater. De er også nødvendige for vekst, vedlikehold og forplantningsevnen.

Jern er avhengig av vitamin C for at kroppen skal kunne omsette jern. På grunn av slike sammenhenger er et variert kosthold med en eventuell supplering av multivitaminer alfa og omega for en sunn kropp.

C og B-vitaminene (vitamin B-komplekset) er vannløselige vitaminer. Du bør ha en jevn, helst daglig, tilførsel av vannløselige vitaminene da de skilles raskt ut fra kroppen. Faren for overdosering er liten når du spiser vannløselige vitaminer.

Vitamin A, D, E og K er fettløselige vitaminer som lagres i kroppen. De må tilføres jevnlig, men daglig tilskudd er ikke like viktig som for vannløselige vitaminer. Dette innbærer også at faren for overdosering blir større.

Matkvaliteten har dessverre blitt dårligere. Kostholdet til den gjengse nordmann er ensidig og tilførsel av for lite frukt og grønt øker risikoen for vitaminmangel. Et høyt sukkerinntak tapper dessuten kroppen for både vitaminer og mineraler. Et lavt energiinntak (slanking) kan føre deg inn i faresonen.

Er du i tvil om du inntar nok vitaminer, bør du rådføre deg med legen for å konstatere mangelen før du foretar store kostholdsendringer.