Mageprodukter

InformasjonTilbud
Ingen produkter tilgjengelig i denne kategorien.

Mageproblemer

Oppblåst mage skyldes gassdannelse, og det finnes mange årsaker til luft eller gassdannelse i tarmen. Vi produserer alle gass i fordøyelsesprosessen, men for høy gassproduksjon kan være et resultat av at vi spiser for fort, for mye eller begge deler.

Tyggegummi, sukkerfrie pastiller og lettbrus inneholder kunstige søtningsmidler som fører til at magen føles oppblåst. Høyt inntak av mat med høyt sukkerinnhold kan også bidra til at magen sveller mer enn vanlig. Det er lurt å spise saktere, regelmessig, sørge for at du får i deg nok fiber og drikke vann uten kullsyre. Hyllebær inneholder lektiner og kan hjelpe mot mageproblemer på grunn av sitt høye lektininnhold. Lektiner fra hyllebær kan inntas i form av kosttilskudd.

Treg mage er ofte forårsaket av livsstil og kosthold. Du bør sørge for at hvert måltid inneholder plantefiber siden fiber stimulerer tykktarmen til å arbeide mer effektivt. Velg fullkornsprodukter, fullkornsbørd, grønnsaker og frukt.

I tillegg bør maten din inneholde riktige mengder fett. Spis fet fisk, mandler, olivenolje, rapsolje og linfrøolje. Disse fettypene beskytter mot betennelse i tarmen. Drikk rikelig med vann, og bruk litt tid hver dag til å stresse ned og slappe helt av. Meditasjon er en god avslapningsmetode som samtidig stimulerer førdøyelsesorganene til å fungere mer effetivt.

Tarmfloraen vår består av milliarder av bakterierer som er nødvendig for at fordøyelsen skal fungere optimalt. Kapsolact inneholder probiotika (gode bakterierer) som bidrar til en balansert mage.