Dietter

InformasjonTilbud
Ingen produkter tilgjengelig i denne kategorien.

Slankedietter

Et sunt kosthold dekker ditt behov for nødvendige næringsstoffer som sikrer en tilfredsstillende regulering av blodsukkeret. Ved et fornuftig matinntak reduserer du overvekt eller unngår de ekstra kiloene. Riktig kosthold forebygger livsstilssykdommer, spesielt hjerte- og karsykdommer.

Det finnes tre hovednæringsstoffer og disse er protein, fett og karbohydrater. Proteiner er viktige byggestoffer for kroppen, men tilfører også energi. Kjøtt, fisk, ost, korn og egg er proteinrike matvarer.

Fett tilfører oss viktige byggestoffer og sikrer opptaket av vitaminer. De tilfører kroppen mye energi, men for høy tilførsel gir overvekt. Mat med høyt fettinnhold er fett kjøtt, fete oster, nøtter, smør og majones. Vi skiller mellom mettet og umettet fett.

Mettet fett er alle fete matslag som er harde når man tar dem ut av kjøleskapet, som margarin. Umettet fett er myke margarinslag og matoljer som olivenolje, soyaolje og fisk. Hadde fisken hatt mettet fett i den kalde sjøen, så ville den stivnet. Mettet fett øker risikoen for hjerte- og karsykdommer da de gir flere avleiringer på innsiden av blodårene. Umettet fett beskytter ikke mot overvekt, men gir mindre avleiringer i blodkarene. En viktig huskeregel er at jo mykere fettet er, jo sunnere er det.

Karbohydrater tilfører kroppen energi og virker direkte inn på blodsukkeret. Overdrevet inntak over tid fører til overvekt. Eksempler på karbohydrater er sukker, søtsaker brus, juice, alkohol, poteter, ris, pasta og brød. Mange av kaloriene i søtsaker og alkohol er «tomme», noe som betyr at de ikke tilfører kroppen annet enn ekstra kalorier.

Om du synes det er vanskelig å sette sammen en kostholdsplan spesialtilpasset ditt eget behov, kan du få tilsendt en kostholdsplan på mobilen hver uke. Er du ikke flink nok til å spise frukt og grønt, tilbyr ulike leverandører leveranser av frisk frukt og grønnsaker direkte på døren. Du vil få levert måltidskasser hvor du selv har muligheten til å sette sammen ukens middager, uten å planlegge innkjøp eller finne frem oppskrifter selv.