Omega 3-tilskudd

InformasjonTilbud
Ingen produkter tilgjengelig i denne kategorien.

Omega 3

Omega-3 fettsyrer har en gunstig helseeffekt på hjertet, kretsløp, ledd og hud. Disse fettsyrene kalles essensielle fettsyrer. Kroppen din er avhengig av å få tilført disse jevnlig for å kunne vedlikeholde flere livsviktige funksjoner. Fettsyrene er derfor uunnværlige for immunforsvaret.

Ernæringsmessig sett er de viktigste omega3 fettsyrene alfalinolensyre (ALA), icosapentaensyre (EPA) og docosahaxaensyre (CHA). EPA er viktigst for hjerte- og karsykdommer, mens DHA er viktigst for hjerne- og synsfunksjoner. Stoffene finnes i samtlige kroppsceller, men fordi kroppen danner begrensede mengder av dem er det viktig at kroppen tilføres omega-3 jevnlig.

Siden omega-3 bedrer læreevnen er de særlig viktige for barn. Fettsyrene kan dempe betennelse i kroppen og er viktig for blodtrykket. Dette fordi omega-3 får blodårene til å slappe av.

Gode kilder til omega 3 fettsyrer er: fet fisk, kiwi og tyttebær. Samtlige typer fisk inneholder er viss mengde omega-3. Fiskefett beskytter mot hjerte- og karsykdommer, og denne effekten tilskrives fiskefettets innhold av omega-3. Disse fettsyrene er naturmiddelet med best dokumentert effekt, og er også akseptert innen skolemedisinen der det blant annet brukes for å senke fettinnholdet i blodet.