Økt energi

InformasjonTilbud
Ingen produkter tilgjengelig i denne kategorien.

Energi

Kroppen trenger daglig tilførsel av næringsstoffer for å vokse og fungere. Et balansert kosthold tilfører kroppen det den trenger av energi og næringsstoffer. Kroppen er programmert til å holde seg i energibalanse.

Energigivende næringsstoffer er hovedsaklig karbohydrater og fett. Protein gir også energi, men brukes først og fremst som byggemateriale i kroppen. Energiforbruket påvirkes av faktorer som kjønn, alder, kroppsstørrelse, kroppssammensetning og aktivitetsgrad.

Det er godt dokumentert at et kosthold basert på matvarer med lav energitettthet kan redusere risikoen for overvekt og fedme. Energitetthet beskriver mengden energi per vektenhet. Den avhenger av innholdet fett, karbohydrat, protein, fiber og vann. Generelt er matvarer med lav energitetthet rike på fiber, vann, vitaminer og mineralstoffer.

Et riktig kosthold kan gjøre deg mer opplagt. Dersom du føler deg slapp og sliten er det mye lettere å legge om kosten enn å endre livsstil. Velg mat som er rik på vitaminer, mineraler og proteiner. Supplér gjerne med kosttilskudd som Ginseng, Ginrosol eller Energiplaster.