Proteintilskudd

InformasjonTilbud
Ingen produkter tilgjengelig i denne kategorien.

Proteintilskudd


Proteiner er en av de grunnleggende bestanddelene for alt liv. Et protein er bygget opp av en eller flere kjeder med aminosyrer som bygger opp musklene og støtter muskelopphentingen. Du må tilføre kroppen protein med to til tre timers mellomrom hver dag for at den ikke skal gå inn i et muskelnedbrytende, katabolt tilstand. I denne tilstanden settes kroppens sultmekanisme i gang.

Ved oppbygging av kroppsmasse kan proteintilskudd bidra til å bygge opp musiklene. Det er anbefalt å innta proteiner innen en halv time etter avsluttet trening for å oppnå maksimal restitusjonseffekt (restitusjon vil si den tiden det tar for kroppen å hente seg inn igjen etter fysisk aktivitet). Med dette kan du også redusere den nødvendige hviletiden dersom du er midt i mellom to treningsøkter.

Om morgenen og etter trenning er aminosyrenivåene i kroppen lave, og da er det spesielt viktig å få i seg «raske» proteiner. Protein kan for eksempel tilføres ved inntak av proteinpulver som blandes ut i melk eller vann. Dette er en enkel og praktisk måte å få i seg en stor proteinmengde på. Gymgrossisten er blant de billigste norske alternativene på nett.