Produkter mot dårlig ånde

InformasjonTilbud
Ingen produkter tilgjengelig i denne kategorien.

Dårlig ånde

Dårlig ånde (halitose) kan forsure tilværelsen for både deg og dine omgivelser. Den vanligste årsaken til dårlig ånde er bakterier i munn og svelg. Selv den reneste munn inneholder millioner av bakterier, og under de riktige omstendighetene kan de vokse og trives i munnhulen.

Spyttet vårt inneholder mange viktige bestanddeler som bryter ned maten, men også bakteriehemmende stoffer som er viktige for at bakterier i munnen ikke skal ta overhånd. På tungen kan det legge seg et belegg av matrester og bakterieplakk som lukter vondt. Dårlig tannhygiene kan føre til dårlig ånde fordi det gir deg lettere hull i tennene og betennelse i tannkjøttet.

Halsbetennelse, betente mandler og halskatarr kan alle gi dårlig ånde. I disse tilfellene vil problemet gå over så snart sykdommen er borte. Dersom du puster mye gjennom munnen i stedet for gjennom nesen, kan dette tørke ut slimhinnene i munn og svelg, noe som gir dårlig ånde. Halsbrann, sure oppstøt og reflukssykdom kan også føre til det samme.

Visse typer mat gir lettere dårlig ånde som for eksempel: hvitløk, rå løk, kål, egg, fettrik mat, melkeholdig mat, alkohol og kaffe. Det er ikke alltid lett å finne ut om man har dårlig ånde selv. Grunnen er at nervene som registrerer lukt, venner seg til din egen.

God tannhygiene er derfor viktig. Husk også å pusse tungen. Du kan også holde spyttsekresjonen i gang ved å tygge sukkerfri tyggegummi eller å suge på sukkerfrie pastiller. Sørg for et sunt kosthold og drikk rikelig med vann. Sinktabletter og andre kosttilskudd kan også motvirke dårlig ånde.